Digitalizacija je proces unosa uzoraka u CAD / CAM sustav. Ovaj proces je neizbježan ako imamo gotov proizvod sa kojega trebamo uzeti kroj ili ako imamo već prije izrezane šablone koje se trebaju prebaciti u digitalni oblik. Ona se u većini slučajeva još uvijek radi klasičnim digitalizatorima. Međutim, foto digitalizacija je u posljednje vrijeme sve popularnija zbog svojih prednosti koje donosi, kao što su velike brzine i točnost te manja površina koju zauzima.

Prednost iDigita u odnosu na klasične digitalizatore

iDigit digitalizira sve dijelove koji se nalaze na ploči u nekoliko sekundi, bez obzira na broj dijelova. Dijelovi se jednostavno fiksiraju i uklanjaju sa ploče pomoću magneta. Kod klasičnih digitalizatora to obično traje po nekoliko minuta jer se dijelovi fiksiraju ljepljivom trakom. Ručnom digitalizacijom digitalizira se točka po točka što iziskuje više vremena. iDigit magnetna ploča je montirana na zid tako da ne zauzima dodatno mjesto. Klasičan digitalizator teži otprilike 30 kg i zauzima znatan dio prostora. iDigit dolazi po nižoj cijeni, unatoč tome što je učinkovitiji od uobičajenih digitalizatora.

Prednost iDigita u odnosu na ostale foto digitalizatore

Najznačajnija prednost iDigita u odnosu na ostale foto digitalizatore je ta što iDigit ne zahtjeva nikakvu kalibraciju. Kalibracija je zahtjevan, dosadan i rizičan postupak koji bi trebalo proći prije nego što korisnik po prvi puta koristi foto digitalizator. Takvi sustavi koji zahtijevaju kalibraciju obično se sastoje od stola na koji se polaže dio koji se želi digitalizirati i kamere koja je pričvršćena za strop. Osim što zauzimaju veliki dio prostora, ukoliko se bilo koji dio (kamera ili stol) pomakne sa svojega mjesta sistem će se ponovno morati kalibrirati inače neće davati točne rezultate. Ukoliko se taj pomak nije primijetio, tada se u proizvodnji javljaju pogreške.

S obzirom da je iDigit ploča magnetska i pričvršćena na zid a kamera se nalazi na stalku, software koji je tvrtka razvila koristi najsofisticiranije algoritme za ispravljanje iskrivljenosti slike tako da kamera ne mora gledati na ploču pod pravim kutom već može biti izmaknuta, ukošena i svaki puta kada se digitalizacija radi pozicionirana na nekom drugom mjestu.

U cijenu je uključeno:

Software sa pripadajućim USB ključem, magnetska ploča, 30 magneta, fotoaparat, tripod stalak za fotoaparat, USB produžni kabel (3m), instalacija i edukacija.

Za više detalja i stanje skladišta te rok isporuke kontaktirajte naš prodajni tim.

Šivanol promet d.o.o. nastoji što točnije prikazati karakteristike i slike proizvoda koji su predstavljeni u našoj web trgovini. Informacije su postavljene u najboljoj namjeri ali ne isključujemo mogućnost pogreške i zbog toga ne možemo garantirati apsolutnu točnost podataka. Za sva eventualna pitanja o proizvodima molimo Vas kontaktirajte nas na info@sivanol.hr ili u poslovnici Šivanol-a.

Prijavi se i uštedi!

Primajte obavijesti o proizvodima, posebnim ponudama i druge informacije.